Hozzávalók

  • 60 dkg padlizsán
  • 4 dl hámozott darabolt pardicsomszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • oregánó
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 5 dkg parmezán
  • olívaolaj

Genovai parmezános padlizsán

A padlizsán ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. 10 perc után a vizet leitatjuk róla, megborsozzuk és forró olajon mindkét felét elősütjük. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra összevágjuk és egyszerre kevés olajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, ízesítjük szárított oregánóval és ráöntjük a paradicsomlevet. Legalább 20 percig nagyon lassan főzzük.
Ezután egy hőálló tál aljára a paradicsomszósz felét kiöntjük, rá a padlizsán felét, majd újabb réteg szósz és padlizsán következik. Tetejére tesszük a mozzarella sajtot és a reszelt parmezánt. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból