Hozzávalók
Genovai parmezános padlizsán
A padlizsán ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. 10 perc után a vizet leitatjuk róla, megborsozzuk és forró olajon mindkét felét elősütjük. Közben elkészítjük a paradicsomszószt. A hagymát és a fokhagymát nagyon finomra összevágjuk és egyszerre kevés olajon üvegesre pirítjuk. Sózzuk, ízesítjük szárított oregánóval és ráöntjük a paradicsomlevet. Legalább 20 percig nagyon lassan főzzük.
Ezután egy hőálló tál aljára a paradicsomszósz felét kiöntjük, rá a padlizsán felét, majd újabb réteg szósz és padlizsán következik. Tetejére tesszük a mozzarella sajtot és a reszelt parmezánt. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból