Hozzávalók
A sziruphoz:
Galaktobureko azaz görög krémes
A tojásokat és a két sárgáját, a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejet, a vaníliamagokat és a búzadarát. Tűzre tesszük és állandóan kevergetve, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez forrástól számított 3-4 perc. A tűzről lehúzva, belekeverünk 10 dkg vajat. Egy kb. 20×30 cm-es tepsit kibéleljük, a réteslap felével kibéleljük úgy, hogy túllógjon a szélén. A maradék vajat felolvasztjuk, pár evőkanállal meglocsoljuk a tésztát és beleöntjük a sűrű darapudingot. Befedjük a maradék tésztával és meglocsoljuk vajjal. Egy éles késsel bevagdossuk, a tésztát mintha felszeletelnénk. 190 fokra előmelegített sütőbe tesszük, 15 percig sütjük, majd 160 fokra csökkentjük a hőfokot és még 30 percig sütjük. Amíg a süti sül, összefőzzük a szirup hozzávalóit és vékony sugárban, a sütőből kivett süteményre locsoljuk az egészet. Pár perc után már fogyasztható is. Frissen az igazi.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból