Hozzávalók
A salátához:
Fügés kacsamell saláta
A kacsamellet készítsük elő, s ha szükséges, távolítsuk el róla a fennmaradt tokokat. A mel- let vágjuk formára, az esetlegesen lelógó bőrt is vágjuk le. Majd a bőrös felénél vágjuk be 4-5 helyen. Sütés előtt idővel vegyük ki az előkészített húst a hűtőből, és hagyjuk, hogy szo- bahőmérsékletűre melegedjen. Ekkor sózzuk. A sütőt melegítsük elő 180 fokra. Közben egy forró serpenyőben kezdjük el a húst a bőrös oldalánál lepirítani. Süssük zsírjára, közben sózzuk is. Ha szépen kisült a zsírja, fordítsuk meg, és a saját zsírjában kérgesítsük a húsos felét is 1-2 percig. Majd tegyük egy hőálló edénybe a bőrös felével felfelé, és az előmelegí- tett sütőben süssük további 6 percen át. Ha kisült, 7-8 percet pihentessük szeletelés előtt. Közben összeállíthatjuk a salátát is. A sót és a lime levét tegyük egy kicsi zárható üvegbe, hagyjuk, hogy a sókristályok feloldódjanak. Majd adjuk hozzá a mustárt, a borsot, picike csilit és az olajat is.
Zárjuk le az üveget, és alaposan rázzuk fel!
A bébi mángoldleveleket egy keverőtálban keverjük össze az öntettel, majd tegyük egy tányér közepére. Mindegyik salátára helyezzünk 3 szelet kacsamellet és 3-4 cikk lila fügét is. Tálaláskor balzsamecet-redukcióval locsoljuk meg.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból