Hozzávalók
1 kg burgonya
1 l olaj
15 dkg liszt
5 dkg kukoricakeményítő
1/2 csomag sütőpor (6 g)
só
1 tojás
kb. 2,5 dl sör
kb. 80 dkg friss tőkehalfilé
a tálaláshoz:
ecet (elhagyható)
ketchup
majonéz
Fish and chips
Finom, gyors. Szerintünk ez egy olyan étel, ami szinte mindenki kedvence. (Persze, aki szereti a halat.)
A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk, váltott vízben többször átmossuk. Alaposan lecsepegtetjük, papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. A forró olajban több részletben addig sütjük, amíg színt nem kezd kapni. Kiszedjük és félretesszük.
A halat kisebb darabokra vágjuk, enyhén sózzuk. A lisztet összeforgatjuk a keményítővel, a sütőporral és a sóval. A tojás és a sör hozzáadásával egynemű tésztává keverjük. A halszeletekről felitatjuk a nedvességet, majd a forró olajban 4-5 perc alatt készre sütjük, kiszedjük.
A krumplit újra az olajba dobjuk, ropogósra sütjük.
A halat tálaláskor megcsöpögtethetjük pár csepp ecettel. Sült burgonyával, ketchuppal, majonézzel fogyasztjuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból