Hozzávalók

  • 250 dkg feketekagyló,
  • 5 dl száraz fehérbor,
  • 2 szál kakukkfű,
  • 2 szál citromfű,
  • 1 chili paprika,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 szál újhagyma,
  • 2 dl tejszín,
  • 3 dl kókusztejkrém,
  • kis csokor zöld koriander, tengeri só
Elkészítési idő 90 perc
Adag 2

Feketekagyló fehérborgőzben párolva, chilis kókusztejkrémmel

A tisztított feketekagylókat tegyük egy előforrósított nagy lábasba.
Öntsük hozzá a fehérbort, adjuk hozzá a kakukkfüvet, és fedő alatt pár perc alatt pároljuk készre. Szűrjük le, és takarjuk le egy alumínium fóliával, és tartsuk melegen, a pároló levet ne öntsük ki. Kevés olíva olajon pároljuk meg a kimagozott chilipaprikát, a fokhagymát, a citromfüvet és az újhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük vissza a pároló levet, forraljuk össze, majd öntsük bele a tejszínt, a kókusztejkrémet, forraljuk össze, majd szűrjük le. A leszűrt levet forraljuk mártás sűrűségűre, a kagylót tegyük egy nagy tálba, és öntsük rá a kókusztejkrémet, tetejét szórjuk meg kevés apróra vágott korianderrel.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból