Hozzávalók
A muffinhoz:
A tetejére:
Epres-krémsajtos csokoládés muffin
Egy igazán különleges édesség a hétköznapokra!
A tojást kézi mixerrel kihabosítjuk a barna cukorral, majd hozzákeverjük a tejszínt és az olajat. Beleszitáljuk és fakanállal beleforgatjuk a kakaóval, a sütőporral, a sóval és a szódabikarbónával összeforgatott lisztet, fakanállal elkeverjük. A muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe adagoljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokos 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba!). Rácsra szedve pár percig, majd a papírkapszlikat eltávolítva teljesen kihűtjük.
A mascarponét ízesítjük a porcukorral. A muffinokat keresztben kettévágjuk, krémsajttal és tisztított, darabolt eperrel töltjük. A tojásfehérjéből a cukorral és a keményítővel kemény habot verünk, sima végű habzsákból a muffinok tetejére adagoljuk, végül szakácsfáklyával karamellizáljuk. Eperrel díszítve kínáljuk.
Tipp: az esetlegesen kimaradó krémsajtot eperrel és apróra darabolt keksszel poharakba rétegezve tálalhatjuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból