Hozzávalók
Egyben sült vaddisznócomb zöldségekkel
A húsról lefejtjük a hártyákat és az inas részeket, megtörölgetjük, a mustár, a borókabogyó és a bors keverékével alaposan bedörzsöljük, bele is lapogatjuk a fűszereket.
Kb. akkora tálba, amekkora a hús, beleöntjük az olajat, a combot körben belemártogatjuk. Lefedjük, és 3-4 napig hűtőben pácoljuk, naponta megfordítjuk.
A készítéskor a szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a pácból kiemelt húst megtűzdeljük vele, és sózzuk. Serpenyőben, forró zsíron körben átpirítjuk, majd öblös, lefedhető sütőedénybe tesszük.
A serpenyőben, a visszamaradt zsiradékon a felszeletelt zöldségeket néhány percet pirítjuk, azután 1 dl vízzel felöntjük. Az elősütött hús mellé szedjük, hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet, a fahéjat, a 2 dl bort, és 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben, lefedve kb. 2 órát sütjük, közben egyszer megfordítjuk.
Amikor megpuhult a hús, a zöldségek harmadával együtt a mártásból kiemeljük. A maradék szószt botmixerrel pürésítjük. A félretett zöldséget, a paradicsomot, a megmaradt bort, a citrushéjat hozzáadjuk; ha túl sűrű lenne, önthetünk még hozzá kevés vizet, illetve sóval, borssal ízesíthetjük. Visszatesszük a vaddisznócombot is az edénybe, és szabadtűz fölé téve rotyogtatjuk. Időnként a hús tetejét a szafttal meglocsoljuk, és addig hagyjuk, amíg a mártás jó sűrű nem lesz.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból