Duplán csokoládés szelet

Hozzávalók

A tésztához:

  • 2 evőkanál tej
  • 1 dkg szalalkáli
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl

A csokoládékrémhez:

  • 4 csomag étcsokoládé ízű pudingpor (4 x 40 g)
  • 25 dkg cukor
  • 1,5 l tej
  • 10 dkg vaj

A fehércsokoládé-krémhez:

  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 10 dkg habtejszín
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 evőkanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • cukrozatlan kakaópor
  • cukorgyöngy
Elkészítési idő 70 perc + pihentetés
Adag 25x35 cm-es tepsi

Duplán csokoládés szelet

A sütést megelőző napon elkészítjük a fehércsokoládé-krém alapját. A  tejszínt felforraljuk, a tálba tördelt csokoládéra öntjük. Néhány percig állni hagyjuk, majd összedolgozzuk, letakarjuk, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.

A szalalkálit a tejben feloldjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot is, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A szalalkális tejet, a tojást és a tejfölt egynemű tésztává gyúrjuk, 3 részre osztva cipókká formázzuk, és folpakba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.

Pihentetés után egyenként tepsi méretű lappá nyújtjuk a cipókat, villával megszurkáljuk, és a zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán, 190-200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

Sütőpapírra csúsztatjuk az első lapot, majd a többit is ráhelyezzük.

Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a csokoládékrémet: nagy lábasba szórjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a vajat.

Az előzőleg elkészített és lehűtött fehér csokoládés alapot kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a mascarponét is.

Az első lapot magas falú tepsibe fektetjük – legjobb abba tenni, aminek a hátoldalán sültek a lapok -, ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap, a fehér krémmel, végül a harmadik lap, amire a maradék pudingot simítjuk. Hűlni hagyjuk, majd néhány órát hűtőben dermesztjük a süteményt.

Másnap kockákra vágjuk, a tetejét kakaóporral és cukorgyönggyel díszítjük.

Kapcsolódó termékek

Univer ketchup

E-szám mentes, Adalékanyagokat nem tartalmaz

750g

649-

825-

Szent Gaál Szekszárd Rózsája száraz rosé bor

Egy könnyed, üde rosé cuvée bor a Szekszárdi Borvidékről. Jellegzetes, piros gyümölcsökre, eperre emlékeztető illatával, zamatával, élénk savtartalmával kellemesen frissítő.

750ml

1090-

1400-

Kotányi forralt bor fűszerkeverék

A fahéj, vanília, szegfűszeg és gyömbér kellemes aromái meghitt melegséget árasztanak. Nemcsak forralt borhoz ajánljuk, a Kotányi Forralt bor fűszerkeverék kiváló ízesítője lehet a forró almalének a hideg napokon.

35g

299-

380-

Piros szőlő

Piros szőlő lédig

480-

610-

Mogyoróvaj

Pörkölt földimogyoró (94%), Stabilizátor (zsírsavak mono- és digliceridjei), Nádcukor, Földimogyoró olaj (1%), Tengeri só.

450g

1025-

1350-

Torras Stevia mogyorókrém hozzáadott cukor nélkül

Csz.:123456

A termék édesítőszert és természetes cukrot tartalmaz, A termék diabetikus és gluténmentes étrendbe beilleszthető.

Mogyorókrém hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel (maltitollal, sztíviával).

350g

1149-

1460-

Holland kakaópor

Csz.:123455

Holland kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal süteményekhez.

Származási ország – Hollandia

250 g

499-

640-

Receptek

Pezsgő koktél a koccintáshoz

Tovább

Singapore Sling koktél

Tovább

Arany Durbincs

Tovább

Csirkeburger BBQ mártással

Tovább

Borban párolt csirkecomb

Tovább

Borkrémes bonbon

Tovább

Gyümölcsös puncs szagos mügével

Tovább

Pezsgős bébipulyka salátaágyon, kenyérkockával

Tovább

Pezsgőben párolt pulykamell gombás tagliatellével

Tovább

Vörösboros vaddisznóragu

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból