Hozzávalók
A tésztához:
A csokoládékrémhez:
A fehércsokoládé-krémhez:
A tetejére:
Duplán csokoládés szelet
A sütést megelőző napon elkészítjük a fehércsokoládé-krém alapját. A tejszínt felforraljuk, a tálba tördelt csokoládéra öntjük. Néhány percig állni hagyjuk, majd összedolgozzuk, letakarjuk, és ha kihűlt, hűtőbe tesszük.
A szalalkálit a tejben feloldjuk. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, gyúródeszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a porcukrot is, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A szalalkális tejet, a tojást és a tejfölt egynemű tésztává gyúrjuk, 3 részre osztva cipókká formázzuk, és folpakba csomagolva 2 órára hűtőbe tesszük.
Pihentetés után egyenként tepsi méretű lappá nyújtjuk a cipókat, villával megszurkáljuk, és a zsírozott, lisztezett tepsi hátoldalán, 190-200 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.
Sütőpapírra csúsztatjuk az első lapot, majd a többit is ráhelyezzük.
Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a csokoládékrémet: nagy lábasba szórjuk a pudingport, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, és közepes lángon, folytonos keverés mellett sűrű pudinggá főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük benne a vajat.
Az előzőleg elkészített és lehűtött fehér csokoládés alapot kihabosítjuk, majd hozzádolgozzuk a mascarponét is.
Az első lapot magas falú tepsibe fektetjük – legjobb abba tenni, aminek a hátoldalán sültek a lapok -, ráöntjük a forró puding felét. Erre jön a második lap, a fehér krémmel, végül a harmadik lap, amire a maradék pudingot simítjuk. Hűlni hagyjuk, majd néhány órát hűtőben dermesztjük a süteményt.
Másnap kockákra vágjuk, a tetejét kakaóporral és cukorgyönggyel díszítjük.
Kapcsolódó termékek
Univer ketchup
E-szám mentes, Adalékanyagokat nem tartalmaz
750g
649-
825-
Szent Gaál Szekszárd Rózsája száraz rosé bor
Egy könnyed, üde rosé cuvée bor a Szekszárdi Borvidékről. Jellegzetes, piros gyümölcsökre, eperre emlékeztető illatával, zamatával, élénk savtartalmával kellemesen frissítő.
750ml
1090-
1400-
Kotányi forralt bor fűszerkeverék
A fahéj, vanília, szegfűszeg és gyömbér kellemes aromái meghitt melegséget árasztanak. Nemcsak forralt borhoz ajánljuk, a Kotányi Forralt bor fűszerkeverék kiváló ízesítője lehet a forró almalének a hideg napokon.
35g
299-
380-
Piros szőlő
Piros szőlő lédig
480-
610-
Mogyoróvaj
Pörkölt földimogyoró (94%), Stabilizátor (zsírsavak mono- és digliceridjei), Nádcukor, Földimogyoró olaj (1%), Tengeri só.
450g
1025-
1350-
Torras Stevia mogyorókrém hozzáadott cukor nélkül
Csz.:123456
A termék édesítőszert és természetes cukrot tartalmaz, A termék diabetikus és gluténmentes étrendbe beilleszthető.
Mogyorókrém hozzáadott cukor nélkül, édesítőszerrel (maltitollal, sztíviával).
350g
1149-
1460-
Holland kakaópor
Csz.:123455
Holland kakaópor 20-22% kakaóvaj tartalommal süteményekhez.
Származási ország – Hollandia
250 g
499-
640-
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból