Hozzávalók

  • 280 g tojás sárga
  • 260 g kristálycukor
  • 250 g tojásfehérje
  • 50 g liszt
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 50 g kakaópor
  • 100 g olvasztott vaj
Adag 4

Csokoládés piskótalap

A tojásfehérjét 60g kristálycukorral 10 percen át alacsony fordulaton járatjuk, áttörjük. Közben a lisztet, keményítőt, kakaóport összekeverjük, és egy tálba szitáljuk.
Majd a maradék 200g kristálycukorral a tojás sárgákat kemény habbá verjük.
A sárgája után az előzőleg „áttört” cukros tojásfehérjét is kemény, de nem törős habbá verjük.
Közben a vajat felolvasztjuk, de úgy, hogy ne legyen meleg!
Végül a felvert fehérjehabot a felhabosított sárgájához keverjük, ebbe belekeverjük a szárazanyagokat, végül a felolvasztott vajat.
Sütőpapírral fedett 60×40 cm-es sütőlemezre kikenjük, 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük 15 percig.
Kisülés után azonnal körbevágjuk, rácsra csúsztatjuk kihűlni.

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból