Hozzávalók

  • 80 dkg csirkemellfilé

A bundázáshoz:

  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 36 dkg liszt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 1 teáskanál só
  • 2,5-3 dl víz

A sütéshez:

  • olaj

A mártáshoz:

  • 1 dl ketchup
  • 1/2 dl ananászlé
  • 1 evőkanál barna cukor
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 kávéskanál finomra reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csipet só

A tálaláshoz:

  • sült burgonya
Elkészítési idő 60 perc
Adag 4 főre

Csirkecsíkok édes-savanyú mártással

Különleges bundás csirkecsíkok a legfinomabb édes-savanyú mártással.

A húst megtisztítjuk, csíkokra vágjuk, enyhén sózzuk. A tojást elhabarjuk az olajjal, hozzáadjuk a többi alapanyagot, és egyneművé keverjük – a vizet apránként adagoljuk úgy, hogy a palacsintatésztánál jóval sűrűbb de ne túl folyós tésztát kapjunk.
A csirkemell csíkokat a tésztába mártogatjuk és bő, forró olajban, kisebb adagokban kisütjük. Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk a felesleges zsiradékot, és melegen tartjuk. A mártás hozzávalóit összekeverjük, felforraljuk, és forrás után 2 percig főzzük. A húst a mártással és sült burgonyával tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból