Hozzávalók
A micihez
A tésztához
CORN-MICI
Könnyű, ízletes, tele rengeteg szeretettel!
A „mititei”, vagyis „mici” (jelentése: kicsikék) hagyományos román és moldáv grillezett darált húsból készült rolád. A klasszikus moldáv receptben sertés- és marhahúsból készül fokhagymával és feketeborssal. A „mici” az a street food, amelyet leggyakrabban árulnak a fesztiválokon. A séf meghív bennünket, hogy próbáljuk ki ezt a különleges mititeit káposztasalátával és mustárral: a receptet a corn dog (pálcikás hot-dog) inspirálta, éppen ezért kapta ez az étel a corn-mici nevet. Bátorítunk mindenkit, hogy próbálja ki a receptet – de ne feledkezzenek el meghívni bennünket!
1. A mici elkészítéséhez daráljuk le mindkétfajta húst, és alaposan keverjük el a többi hozzávalóval kb. 25 percig. Hagyjuk a keveréket állni a hűtőben minimum 1 óráig. Majd formázzunk kb. 50 grammos miciket a kezünkkel.
2. Tegyük a miciket fanyársakra, és helyezzük őket vissza a hűtőbe, míg elkészítjük a tésztát.
3. Mártsuk a nyársakat a tésztába, és bő olajban süssük őket, míg aranybarnák nem lesznek.
4. A corn-micit paradicsomszósszal és ecetes uborkával tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból