Hozzávalók
1 kg sertéshús vegyesen (apróhús, zsírszalonnáról leszedett darabok, lapocka)
só
frissen őrölt bors
őrölt pirospaprika
4-5 gerezd fokhagyma
2-3 dkg só
1 zsemle
kevés tej
1/2 citrom
továbbá:
vékonybél
füstölt szalonnabőr
Citromos kolbász grillen sütve
A fokhagymát megpucoljuk, áttörjük, és leöntjük kb. 1 dl vízzel. Belekeverjük a citrom lereszelt héját, és néhány órát állni hagyjuk.
A zsemlét tejben áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. A hússal együtt ledaráljuk, fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával és a citromos-fokhagymás vízzel. Alaposan eldolgozzuk, és a vékonybélbe töltjük. Töltésnél ügyeljünk rá, hogy üres, levegős rész ne legyen a kolbászban. Tetszés szerinti hosszú párokat készítünk, pár percre mindet hideg vízben áztatjuk, majd felakasztjuk szikkadni.
A grillrácsot bedörzsöljük füstölt szalonnabőrrel, és a kolbászokat faszénparázs fölött, többször megfordítva készre sütjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból