Hozzávalók
Burgonyás gesztenyepüré
Hámozzuk meg a krumplit, és vágjuk gesztenye méretű kockákra. Főzzük meg a burgonyát és a gesztenyét bőséges sós vízben kb. 40 perc alatt. A sült gesztenyéhez először is hámozzuk meg a narancsot, facsarjuk ki a levét, és reszeljük le a héját. Karamellizáljuk a gesztenyét a cukorban, locsoljuk le a narancslével, főzzük sziruppá, tegyük hozzá a vajat és a narancshéjat. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, majd vágjuk apróra. Amint a krumpli puha és szétesik, öntsük le a vizét, és hagyjuk egy kicsit gőzölögni. Ezután burgonyatörővel törjük össze egy serpenyőben. Vágjuk fel a vajat apró darabokra, keverjük hozzá a krumplihoz, majd fűszerezzük sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval. Tálalás előtt adjuk hozzá a püréhez a felaprított turbolyát és a sült gesztenyét.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból