Hozzávalók
olívaolaj
1 nagyobb vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 póréhagyma világos része
1 dl száraz fehérbor
2-3 evőkanál paradicsompüré
2 babérlevél
1/2 teáskanál sáfrányszál
tengeri só
frissen őrölt tarka bors
kevés reszelt citromhéj
kb. 50 dkg burgonya
1 édesköménygumó
2 kg hal és tenger gyümölcsei (kagyló, rák, tintahal, tőkehal)
halalaplé
továbbá:
fokhagymás pirítós
Bouillabaisse
Aki szereti a halat és a tenger gyümölcseit, annak ez egy kötelező darab.
Nagy lábasban kevés olívaolajat hevítünk. A megpucolt és apróra vágott vörös-, fok- és póréhagymát pár percig pároljuk rajta, majd felöntjük a borral. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a sáfrányt, ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, váltott vízben többször átmossuk, majd a lábasba dobjuk a felszeletelt édesköménnyel együtt. Lefedve, kis lángon kb. 10 percig főzzük. Beletesszük az előkészített halat és tenger gyümölcseit, a kagyló és a garnélarák kivételével. Halalaplevet öntünk rá, felforraljuk, és kis lángon újabb 10 percig főzzük, majd a kagyló és a garnéla hozzáadásával pár perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.
A tányérba fokhagymás pirítóst teszünk majd, erre tálaljuk a levest.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból