Hozzávalók

olívaolaj

1 nagyobb vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

2 póréhagyma világos része

1 dl száraz fehérbor

2-3 evőkanál paradicsompüré

2 babérlevél

1/2 teáskanál sáfrányszál

tengeri só

frissen őrölt tarka bors

kevés reszelt citromhéj

kb. 50 dkg burgonya

1 édesköménygumó

2 kg hal és tenger gyümölcsei (kagyló, rák, tintahal, tőkehal)

halalaplé

továbbá:

fokhagymás pirítós

Elkészítési idő 1 óra
Adag 4 fő

Bouillabaisse

Aki szereti a halat és a tenger gyümölcseit, annak ez egy kötelező darab.

Nagy lábasban kevés olívaolajat hevítünk. A megpucolt és apróra vágott vörös-, fok- és póréhagymát pár percig pároljuk rajta, majd felöntjük a borral. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a babérlevelet, a sáfrányt, ízesítjük sóval, borssal, citromhéjjal. A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, váltott vízben többször átmossuk, majd a lábasba dobjuk a felszeletelt édesköménnyel együtt. Lefedve, kis lángon kb. 10 percig főzzük. Beletesszük az előkészített halat és tenger gyümölcseit, a kagyló és a garnélarák kivételével. Halalaplevet öntünk rá, felforraljuk, és kis lángon újabb 10 percig főzzük, majd a kagyló és a garnéla hozzáadásával pár perc alatt készre pároljuk. Ha szükséges, utánaízesítjük.

A tányérba fokhagymás pirítóst teszünk majd, erre tálaljuk a levest.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból