Hozzávalók
A tálaláshoz:
Bőrös sült csülök
Nagy lábasba tesszük a megmosott, kötözött húst, mellé dobjuk a salottát, a feldarabolt zellert, a babért, a borsot, a borókabogyót és a rozmaringot, felöntjük a borral és annyi alaplével, hogy a húst mindenhol ellepje. Lefedve hűtőben 1-2 napig pácoljuk, közben néha átforgatjuk benne. Sütés előtt kivesszük és lecsöpögtetjük, sózzuk, borsozzuk. Nagy vaslábasban olajat hevítünk, a húst nagy lángon mindenhol körbepirítjuk, majd hozzáadjuk a boros, hagymás páclevet, a zöldségeket és a petrezselyemzöldet. Lefedjük, és 150 fokra előmelegített sütőben 3-4 órát pároljuk. A húst a pecsenyelével időnként meglocsoljuk. Amikor megpuhult, beirdaljuk a bőrét, és a húst grill alatt barnára pirítjuk. Kivesszük az edényből, fóliával letakarjuk, negyedórára félretesszük pihenni, majd szeleteljük. A hús mellé szedjük a köretet, fenyőmaggal és pesztóval ízesítjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból