Hozzávalók
„Borjúpaprikás” szalonnás tejföllel, és kapros uborkával
A húsokat sózzuk, borsozzuk, kérgezzük. Klasszikus módon pörköltalapot készítünk, ebbe pároljuk meg egészben a húsokat.
A mártást leturmixoljuk, leszűrjük, és beforraljuk.
A szalonnát kipirítjuk, a zsírt leöntjük róla és a tejföl felével gyenge lángon kb. 30 percig főzzük. Átszűrjük, és tálalásig melegen tartjuk. A kaprot leforrázzuk, majd jeges vízben kihűtjük. Összevágjuk, majd szőlőmag olajban mixerrel 4 percig maximális fokozaton mixeljük. A kapott olajat egy textil ruhán átszűrjük, és a tejfölhöz adjuk. A kígyóuborkát meghámozzuk, hasábokat vágunk belőlük és egy kevés fokhagymás salátaecettel 2-3 órát hűtőben marináljuk. Kapros tejföllel tálaljuk.
A húst felszeleteljük, a turmixolt szafttal és a szalonnás tejfölhabbal tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból