Hozzávalók
Borjúnyelv gombákkal, rakott burgonyával
A szárított gombákat megmossuk, beáztatjuk.
A nyelvet feltesszük főni hideg vízben hagymával, fokhagymával, borssal, babérral, kevés sóval. Egy óra forralás után a nyelvet kivesszük, lenyúzzuk, majd még két órát főzzük. Ha megfőtt tisztítjuk, felszeleteljük
Vajban a hagymát, fokhagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a szeletelt nyelvet, majd a gombákat. Fűszerezzük kakukkfűvel, petrezselyemmel, sóval, borssal, citrommal, dijoni mustárral. Felöntjük tejszínnel és egy kevés főző lével és kb. 10 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, leforrázzuk, sózzuk, meghintjük szerecsendióval és egy kivajazott cserépedénybe tesszük. Leöntjük tejszínnel és 150°C-os sütőben fél órát majd 200°C-os sütőben negyed óráig sütjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból