Hozzávalók

1 kg formázott bélszín
1 csomag vajas tészta
500 g kelbimbó
450 g apró laskagomba
250 g shitake gomba
150 g barna shimei gomba
150 g fehér shimei gomba
1 kis csokor snidling
1 kiskanál étkezési keményítő
szőlőmagolaj
3 dkg vaj
sópehely
tengeri só
frissen őrölt feketebors

Elkészítési idő 50 perc

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Elkészítés:

  1. A bélszínt lehártyázzuk, fejét leválasztjuk, borsozzuk, majd száraz, forró serpenyőben körbe pirítjuk. Ezt követően 160°C-ra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
  2. Sütés után 5 percig pihentetjük, majd daraboljuk és majd csak tálaláskor szórjuk meg sópehellyel.
  3. Amíg a hús pihen, a vajas tésztalapokból sütőformában kosárkákat sütünk.
  4. A laskagombát kevés forró szőlőmagolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt shitaket, valamint egészben a barna és fehér shimei gombákat és a felaprított snidling 2/3-át.
  5. A gombákat sózzuk, kicsit pároljuk, majd a gombák levét kevés keményítővel sűrítjük.
  6. A kelbimbókat leveleire szedjük, és forrásban lévő, sós vízbe szórva 1 percig főzzük, majd kevés vajon átforgatjuk.
  7. Tálaláskor a gombákat a tésztakosarakba szedjük, a maradék snidlinggel megszórjuk, a szeletelt húst pedig a vajas kelbimbóra helyezzük.

Kapcsolódó termékek

Nescafé Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato

Teljes tejpor koffeinmentes azonnal oldódó kávéval

16 db 99,2 g

1699-

2200-

Epres ízesítésű csokoládé pasztilla

Csz.:123457

Tejcsokoládé (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin, aroma: vanília), Puffasztott rizs 11% [rizsliszt, cukor, malátakivonat (árpa), só, stabilizátor: E170i, növényi olaj: repce, emulgeálószer: szójalecitin], Aroma: eper, Tejcsokoládé: kakaó szárazanyag legalább 35%.

899-

1150-

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból