Hozzávalók

  • 80 dkg csontos báranygerinc,
  • 2 szál rozmaring,
  • 4 vastag szelet hámozott sütőtök,
  • 1 ek méz,
  • 1 dl bárány jus,
  • 5 dkg aranymazsola,
  • 2 dkg fenyőmag,
  • 0,5 dl marsala,
  • olívaolaj, só
Elkészítési idő 70 perc
Adag 4

Báránygerinc grillezett sütőtök ágyon aranymazsolával és fenyőmaggal

A sütőtököt sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, megkenjük mézzel és olívaolajjal, megsózzuk, majd 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük.
A báránygerincet megtisztítjuk, lehártyázzuk, sózzuk és bedörzsöljük durvára vágott rozmaringgal. ! egyforma darabra vágjuk és egy madzaggal kör alakot formázva, megkötözzük. Ezt is tepsire tesszük, majd 200 fokos ütőben 12-15 perc alatt megsütjük.
A bárány jus-t a marsala-val és az aranymazsolával összeforraljuk. Tálalásnál a bárányt a sütőtökre helyezzük, körbe locsoljuk a mártással és megszórjuk pirított fenyőmaggal.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból