Hozzávalók
A húshoz
A mártáshoz
Extrák
BAO BURGER
Elmerülés a különböző kultúrákban és ízekben.
Habár az ételtrendek minden évben változnak, egy trend már sok éve állandó – a hamburgereké. Legtöbbjüknek ugyanolyan az íze, vagy csak apróságokban térnek el egymástól. Anita viszont megalkotott valami teljesen eltérőt, hogy feldobja a horvát hamburger street food repertoárját. Receptje rendelkezik a hamburger minden alapvető fontosságú elemével, úgymint a zsemle, a hús, a mártás és a saláta, de egyúttal egzotikus fűszerekkel és egyedi kulináris technikákkal javította fel. Azoknak az ételimádóknak, akik odafigyelnek az egészséges étkezésre, ez a recept különösen ideális, hiszen nem olajban vagy sütőben sütve készül.
1. Keverjük össze a lisztet, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá az élesztőt, a vizet, a tejet, az olajat és az ecetet. Keverjük a tésztát 10 percig, majd pihentessük egy órát. Nyújtsuk ki a tésztát, szaggassunk 0,5 cm vastag köröket, majd kenjük be az egyik felüket olívaolajjal és hajtsuk rá a másik oldalra. Pihentessük 30 percig. Tegyünk sütőpapírt minden zsemle alá főzés előtt, és 8–10 percig főzzük gőz fölött.
2. A pác minden hozzávalóját keverjük össze, és öntsük rá a húsra. Hagyjuk pácolódni. 15 percig süssük 250°C-on, majd vegyük le a hőfokot 160°C-ra, takarjuk le fóliával és süssük további 90 percig. Időnként forgassuk meg a húsokat. Vegyük le a fóliát, állítsuk vissza a hőfokot 250°C-ra és további 30 percig süssük. Hagyjuk picit pihenni, és két villa segítségével szedjük ki a húsokat.
3. A mártás elkészítéséhez keverjük össze a tejszínt, a lime levét, a sót és a feketeborsot.
4. Tálaláskor tegyünk spenótleveleket a zsemlékbe, tegyük bele a húst, a mártást, a szeletelt paradicsomot, a fokhagymacsírát és a szezámmagot.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból