Hozzávalók
A blend kroketthez
Mizuna (mustárspenót)
AZ EREDETI BLEND KROKETT
Zsemle, egy kis csavarral.
A belga konyhára jellemzőek a különböző krokettfajták. A klasszikus burgonyakrokettek a vadhúsok és az egyéb sültek állandó kísérői, míg a sajttal vagy marhahússal töltött kroketteket előételként vagy street foodként kínálják. Az utóbbiakat általában „friture”-ként, vagyis olajban sütött harapnivalóként találjuk meg. A piramis csúcsán a garnélarákkal töltött krokett található, mely igazi ínyencségnek számít, főként ha valódi, friss, északi-tengeri garnélarákból készül. Receptünkben a húsos krokett belga majonézzel és egy kis adag francia dijoni mustárral készül.
1. Olajban süssük a kroketteket pontosan 170°C-on, 7 percig.
2. Vágjuk félbe a hot-dog kifliket, és helyezzük beléjük a kroketteket.
3. Keverjük össze a majonézt és a savanyú uborka levét, majd adjuk hozzá a mustárt. Egy aromás, kissé édes elegyet kapunk.
4. Adjuk a majonézes keverékhez a savanyú uborkát is, és keverjük ki alaposan.
5. Befejezésként adjuk hozzá a mizunát és az ecetes mustármagot, hogy egy extra ütős elemmel koronázzuk meg a krokettet.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból