Hozzávalók

A húsos raguhoz és a töltelékhez 

  • 1 kg darált marhahús 
  • 1 kg METRO Chef paradicsomsűrítmény 
  • 1 l víz 
  • 50 g METRO Chef só 
  • 50 g METRO Chef bors 
  • 500 g Edami sajt 
  • 800 g METRO Chef grillezett paprika, padlizsán, cukkini zöldségkeverék 

A rizshez 

  • 1 kg METRO Chef rizottó rizs 
  • 2,2 l zöldség alaplé 
  • 20 g METRO Chef só 
  • 1 tasak sáfrány 
  • 100 g METRO Chef vaj 

Az Arancino bundához 

  • 1 l víz 
  • 800 g METRO Chef 00 liszt 
  • Aro zsemlemorzsa szükség szerint 
  • földimogyoró olaj szükség szerint 
Elkészítési idő 2,5 óra
Adag 6 személyre

ARANCINO SICILIANO

Szicília íze és történelme a kulináris művészet egy apró művében. 

 

Az „arancino” Szicília legnépszerűbb kulináris terméke. Minden város a szigeten évszázadokig versengett ezért a finomságért. A legenda szerint a recept édes változatban jött létre, melyet a „melarancia” (édes narancs) után neveztek el, köszönhetően a gyümölcshöz való hasonlóságáhozhasonlóságának. Az „arancino” azonban sós változatban vonult be a történelembe. Apró művészeti remekmű., amely Szicília alapanyagait tartalmazta. Katániában úgy tartották, hogy az Etna vulkán állt az inspiráció hátterében: mert a töltelék mind formai, mind vizuális, és mind robbanó ízélménye miatt felidézi a vulkánkitörést. 

  1. Húsos ragu: kevés olajon, a serpenyőben pirítsuk meg a zöldségkeveréket. Adjuk hozzá a darált húst és pirítsuk le. Öntsük hozzá a dupla paradicsomsűrítményt, a vizet, sózzuk, borsozzuk. Forrástól számítva 2 órán keresztül főzzük alacsony hőfokon. 
  2. Rizs: öntsük a zöldségalaplevet egy serpenyőbe. Adjuk hozzá a sáfrányt, forraljuk fel, adjuk hozzá a rizst. Keverjük el és főzzük lassú tűzön addig, míg a víz el nem fő. Vajjal keverjük el, sózzuk, majd terítsük el a rizst a munkafelületen, és hagyjuk kihűlni. 
  3. Töltelék: kockázzuk fel a sajtot, és keverjük hozzá a kihűlt húsos raguhoz. Formázzunk 150 grammos rizsgolyókat, alakítsunk ki egy nyílást, amelybe körülbelül 100 grammnyi húsos-sajtos tölteléket teszünk. Zárjuk le kézzel az arancinokat klasszikus tölcsér alakot formázva. 
  4. Panírozás, sütés: készítsünk vízből és lisztből tésztát egy edényben. Bundázzuk be az arancinokat a masszával, majd a zsemlemorzsával. Bő földimogyoró olajban süssük 170°C-on kb. 7 percig. 
  5. Az arancinokat egy speciális street food kartondobozban tálaljuk. 

Receptek

Uzbek plov

Tovább

Hotate no saute

Tovább

ISZTRIAI „PLJUKANCI” TÉSZTA

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

VARENYKY MEGGYEL

Tovább

ÇİĞ KÖFTE

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból