Nyúl bontása 5 lépésben
Nyúl bontása 5 lépésben
1. Vágjuk le a combokat.
2. Válasszuk el a két combot.
3. Vágjuk le a gerincet.
4. Távolítsuk el az inakat.
5. Válasszuk le a gerincfilét.
Nyúl bontása 5 lépésben
Nyúl bontása 5 lépésben
1. Vágjuk le a combokat.
2. Válasszuk el a két combot.
3. Vágjuk le a gerincet.
4. Távolítsuk el az inakat.
5. Válasszuk le a gerincfilét.
Még több cikk
Karácsonyi menük #4 – Húsos karácsonyi menüsor
Igazi húsimádók számára egy igazi húsos ünnepi menüsor.
Buggyantott tojás
Erre lesz szüksége: tojás, világos színű ecet, egy nagy lábas, merőkanál, szűrőkanál
Omlós színhús ünnepi köntösben
Az ünnepi asztalra csakis a legjobb falatok kerülhetnek, márpedig a sertésben a szűzpecsenye a legjobb falat. Gyengéd sütéssel és jól megválasztott köretekkel az étkezés fénypontjává tehetjük a sok országban népszerű sertésszüzet.
Borjúsült – Zamatos sült mindenkinek
Ha omlós, szaftos, mégis jó tartású sültre vágyunk, a borjúszegy a legjobb választás. A fiatal állat márványos húsát töltve is tálalhatjuk, de alacsony hőmérsékleten, kíméletesen megsütve mutat a legszebben a tányéron.
A hús esszenciája
Egy erős marha consommé a marhahús ízének folyékony esszenciája. Úgy sűríti magába az összetevők zamatát, hogy közben színtiszta és étvágygerjesztő marad, így a szakácsok és az ínyencek szemében is a világ egyik legtöbbre becsült levese.
A német konyha klasszikusa
Csak néhány milliméter vastag, mégis a húsételek szupersztárja a rántott hús. Nemcsak azért kedveljük, mert nincs benne csont és gyorsan elkészül, hanem mert úgy süthetjük meg, ahogy az ízlésünk és a nemzeti konyhánk megkívánja.
Vad csemege
Akár mezőn lőtték, akár gazdaságban tenyésztették, a nyúl vadhúsnak számít, jóllehet a többi vadhústól kinézetében és színében is eltér. Halvány, rózsaszínbe hajló, rendkívül sovány és ízletes húsa igazi csemegének számít az ínyencek számára.
Terítéken a vad ízek
Kulináris élvezet egyenesen az erdőből: ha intenzív ízekre, zamatos hússzeletekre vadászunk, akkor egyértelműen a vaddisznó az igazi befutó. Elsősorban az ősz és a tél a szezonja a kiadós, ínycsiklandó vaddisznó sülteknek, pörkölteknek, és mindegyik garantált bombasiker az étlapokon.
Terítéken a báránycomb
Csábító az illata, és elolvad a szájban – nem véletlenül az ínyencek elmaradhatatlan és népszerű fogása a tavaszi ünnepi asztalon az omlós bárányhús. Ha báránnyal szeretné elkápráztatni a vendégeit, a legkreatívabb ötleteket az állat omlós, lágy és márványozott combjából valósíthatja meg.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból