Mi legyen a megmaradt csokival? Receptötletek!
Arra azért érdemes figyelni, hogy a szavatossága ne járjon le, de ha még időben vagyunk, akkor egy kis elszíneződéstől sem kell félni.
Sokszor hagyják meg a gyerekek az egyszer megolvad, majd idomtalanul visszaszilárdult csokoládét, amelyet szintén reciklikálhatunk. Ezeket bármilyen csokoládés süteménybe, vagy muffinba belesüthetjük, de készíthetünk az ünnepekre csokitortát is belőlük. Szintén ideális felhasználása a maradékoknak egy csokoládés krém, amelyet akár süteményekhez, akár egy fondühöz felhasználhatunk. Amire ugyanakkor érdemes a szavatosság mellett figyelni, az a kakaótartalom. A csokimikuslások esetén még a drágább termékekre is jellemző, hogy ez alacsony, így ha egy ütős brownie-t szeretnénk készíteni, akkor mindenképpen kell még hozzá magas kakaótartalmú csokoládé is.