Hogyan változik a fesztiválok gasztronómiája? – Pohner Ádámot kérdeztük!
Pohner Ádám megnyerte a Bocuse d’Or magyarországi döntőjét, majd a torinói EB-n elért nyolcadik helyezésével kvalifikálta magát a 2019-es Lyon-i döntőre. A Kistücsök étterem séf helyettese. Őt kérdeztük az idei fesztivál trendekről, ételekről.
Szerinted idén a Volt fesztiválon, a SOUND-on és a Szigeten mik lesznek az gasztronómiai trendek?
A lehetőségeket kell figyelembe venni, mivel nincs nagy hely a kitelepült pultokban, így olyat kell készíteni, ami hamar megvan. Például a hamburgerek, lepények, saláták, frissen sült húsok. Vegyes a felhozatal szerintem a fesztiválokon, szerencsére már vannak nagyon jó ételek is, de még mindig bele lehet botlani kevésbé jó dolgokba.
Te mit szoktál enni, ha kilátogatsz egy-egy fesztiválra?
Időjárás függő. Egy jó hamburgert és egy adag finom hasábburgonyát bármikor szívesen eszek. De inkább azt vallom, hogy bármit, ha az jó. Azt nézem, hogy jó legyen.
Lehet veled találkozni idén valamelyik fesztiválon?
Nem, mert nálam a nyár főszezon, meg most az egész év elég sűrű.
Ha a fesztiválokra nincs is nagyon időd, a grillezéssel hogy állsz?
Nyár van, itt az ideje, nekem is az egyik kedvenc nyári programom. Egy bográcsozás is nagyon jó lehet, amikor kint vagyunk a szabadban a családdal, barátokkal.
Pohner Ádám ősszel ismét tart képzéseket a METRO Gasztroakadémián. Bővebb információ a képzésekről az alábbi linken.