Ezeket már most bespájzolhatjuk karácsonyra
A karácsonynak sok neuralgikus pontja van, ezek egyike a karácsonyi menü elkészítése, és az ehhez szükséges alapanyagok beszerzése.
Amit biztosan meg tudunk tenni akár már novemberben is, hogy az italokat megvesszük.
Emellett célszerű mérlegelni, hogy a nyugalmunk mennyire fontos, ennek érdekében hajlandók vagyunk-e olyan szentségtörésre, hogy bizonyos ételeket előre elkészítünk, és lefagyasztunk. Ilyen módon ugyanis a hagyományos menüből a halászlé alaplevét mindenképpen előre el tudjuk készíteni, így karácsonykor már csak a halszeleteket kell megfőzni. Hasonlóan idő előtt lefőzhető a töltött káposzta, amely fagyasztóban szintén nagyon jól tárolható. Bár egyesek számára elfogadhatatlan, de ha rántott hússal tervezünk, akkor annak szeletei is eltehetők bepanírozva.
Ha azonban valaki sütni tervez akár halat, akár szárnyast, azt ilyen módon sajnos nem lehet előre el- vagy legalább előkészíteni.