BOCUSE D’OR 2019. – És Te ismered a szabályokat?

Kedden ismét Pohner Ádámért és csapatáért izgulhatunk a Bocuse d'Or szakácsverseny világdöntőjén.

Huszonnégy nemzet vesz részt idén a nagy megmérettetésen, Magyarországot Pohner Ádám és csapat képviseli.

A csapat: 

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnöke

Pohner Ádám, a balatonszemesi Kistücsök étterem sous-séfje

Csillag Richárd commis 

Segal Viktor coach

 

A versenyt 32 évvel ezelőtt Paul Bocuse indította el. A verseny döntőjét minden második évben Lyonban rendezik meg. A szabályok a hosszú évek alatt változtak, most összeszedtük az idei legfontosabbakat:

„Tányér” fogás – Chartreuse tengergyümölcsivel:

  • Minimum 50% ban zöldségeket kell tartalmaznia.
  • A zöldségeket csak a METRO piacáról lehet bevinni és használni.
  • Kötelező a Chartreuse t meg tölteni az adott kagylókkal és osztrigával.
  • Minden csapat a következő mennyiségeket kapja: 32 db Szentjakab kagylót, 60 fekete kagylót, 60 db szívkagylót, 18 db osztrigát, 2 db 8 adagos „zöldség tortát” kell készíteni aminek átmérője min 20 cm kell lennie.
  • 1 zöldség köretnek kötelezően meg kell jelennie e a kóstoló zsűri tányérján.
  • 1 mártás is kötelező eleme kell hogy legyen, de azt külön szolgálja fel a Bocuse School of catering csapata.
  • A köretet a versenyző és a commis tálalja míg a Chartreuse-t a coach vágja fel és szervírozza a tányérokra, amit a felszolgálók visznek ki a kóstoló zsűrinek.

 

Egyéb érdekes szabályok 2019 ben:

  • Minimum 2 hónappal a verseny előtt sorsolással dől el az országok indulási sorrendje (nap és box) úgy hogy minden napon szerepel 5 versenyző Európából, 5 versenyző Ázsia és Amerika régióból, 1 Afrikából valamint 1 wild card induló.
  • A főételhez idén nem lehet használni semminemű szarvasgombát, szarvasgomba olajat, de még illatosítani se lehet vele (pl: tojásokat).
  • A Zsűri kiemelten figyeli hogy a hús ételnél hogyan és miként jelenik meg az országra jellemző íz, fűszerek, technikák, termékek.

Díjak:

Első helyezett – 20,000 euró + Bocuse d’Or trófea Christine DELESSERT munkája nyomán.

Második helyezett – 15.000 euró + Bocuse d’Or trófea Christine DELESSERT munkája nyomán.

Harmadik helyezett  –  10.000 euró + Bocuse d’Or trófea Christine DELESSERT munkája nyomán.

Mindhárom helyezett automatikusan a Bocuse d’Or Akadémia tagjává válik.

 

METRO-összeállítás

Kapcsolódó termékek

Nescafé Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato

Teljes tejpor koffeinmentes azonnal oldódó kávéval

16 db 99,2 g

1699-

2200-

Epres ízesítésű csokoládé pasztilla

Csz.:123457

Tejcsokoládé (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin, aroma: vanília), Puffasztott rizs 11% [rizsliszt, cukor, malátakivonat (árpa), só, stabilizátor: E170i, növényi olaj: repce, emulgeálószer: szójalecitin], Aroma: eper, Tejcsokoládé: kakaó szárazanyag legalább 35%.

899-

1150-

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból