Borok forralt bornak
Nincs kőbe vésett szabálya a forralt borkészítésének, így gyakorlatilag csak az ízlésünk szab határt annak, hogy milyen alapanyagot válasszunk hozzá
Érdemes azért megemlíteni, sokan esküsznek arra, hogy a legfinomabb forralt bort félszáraz vörösborból lehet készíteni.
Mindenképpen érdemes minőségi bort választani, hiszen gyenge termékből nem lesz finom italunk, bár az ízét el lehet valamennyire fedni cukorral és fűszerekkel. A fentiek miatt top bort sem érdemes erre a célra használni, hiszen ennek pedig éppen a zamata veszik el a fűszerezés során.
A bor választásakor persze az is felmerül, hogy a végtermék mennyire legyen erős, vagy édes? Milyen fűszerek kerüljenek bele? E kérdésekre mindenkinek a maga ízlése alapján kell választ adnia. Egy kevésbé ismert tényre viszont mindenképpen figyelni kell. Az italt ne túl nagy lángon főzzük, és nevével ellentétben a bort nem szabad felforralni. A víz forráspontja ugyanis magasabb, mint az alkoholé, és forralással kifőzzük belőle az alkoholt.