Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével
Hozzávalók Szarvasgerinc: só bors szőlőmag olaj 800-900g szarvasgerinc Pisztácia kruszta: 1csokor petrezselyem 150g pisztácia 2-3 evőkanál pankó morzsa, vagy enyhén száradt fehérkenyérbél só Gesztenyés zeller püré: 60dkg zeller 10dkg gesztenye 20dkg vaj só tej Cseresznyés pecsenyelé: szarvas csont 1-2 fej hagyma 1-2 db sárgarépa burgonya keményítő 0.8dkg cseresznye só Elkészítés Szarvasgerinc elkészítés: A szarvasgerincet lehártyázzuk, […]
Hozzávalók
Szarvasgerinc:
só
bors
szőlőmag olaj
800-900g szarvasgerinc
Pisztácia kruszta:
1csokor petrezselyem
150g pisztácia
2-3 evőkanál pankó morzsa, vagy enyhén száradt fehérkenyérbél
só
Gesztenyés zeller püré:
60dkg zeller
10dkg gesztenye
20dkg vaj
só
tej
Cseresznyés pecsenyelé:
szarvas csont
1-2 fej hagyma
1-2 db sárgarépa
burgonya keményítő
0.8dkg cseresznye
só
Elkészítés
Szarvasgerinc elkészítés:
A szarvasgerincet lehártyázzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben körbe pirítjuk, majd 120°C-os sütőben sütjük. Maghőmérővel figyeljük, hogy a megfelelő szintig süssük. 54°C-on közepesen sütve az ajánlott. Sütés után meleg helyen pihentetjük, sózzuk, borsozzuk.
Pisztácia kruszta elkészítés:
Álló mixerben jól összeaprítjuk a hozzávalókat. Tálalás előtt a húst beleforgatjuk.
Gesztenyés zeller püré elkészítés:
A zellert és a gesztenyét, külön-külön sós vízben megfőzzük. Főzőlé nélkül összeöntve lepürésítjük, vajjal kikeverjük. Amennyiben túl sűrű tejjel hígítsuk.
Cseresznyés pecsenyelé elkészítés:
A csontokat jó alaposan megsütjük, majd hidegvízbe feltesszük főni a pucolt répával és hagymával. 4-5 órát gyöngyözve főzzük, leszűrjük, majd visszaforraljuk pár decinyire. Keményítővel mártás állagúra sűrítjük, majd tálalás előtt a felezett cseresznyét is beleforraljuk.