Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Hozzávalók Szarvasgerinc: só bors szőlőmag olaj 800-900g szarvasgerinc Pisztácia kruszta: 1csokor petrezselyem 150g pisztácia 2-3 evőkanál pankó morzsa, vagy enyhén száradt fehérkenyérbél só Gesztenyés zeller püré: 60dkg zeller 10dkg gesztenye 20dkg vaj só tej Cseresznyés pecsenyelé: szarvas csont 1-2 fej hagyma 1-2 db sárgarépa burgonya keményítő 0.8dkg cseresznye só Elkészítés Szarvasgerinc elkészítés: A szarvasgerincet lehártyázzuk, […]

Hozzávalók

Szarvasgerinc:

bors
szőlőmag olaj
800-900g szarvasgerinc

Pisztácia kruszta:
1csokor petrezselyem
150g pisztácia
2-3 evőkanál pankó morzsa, vagy enyhén száradt fehérkenyérbél

Gesztenyés zeller püré:
60dkg zeller
10dkg gesztenye
20dkg vaj

tej

Cseresznyés pecsenyelé:
szarvas csont
1-2 fej hagyma
1-2 db sárgarépa
burgonya keményítő
0.8dkg cseresznye

Elkészítés

Szarvasgerinc elkészítés:

A szarvasgerincet lehártyázzuk, borsozzuk. Forró serpenyőben körbe pirítjuk, majd 120°C-os sütőben sütjük. Maghőmérővel figyeljük, hogy a megfelelő szintig süssük. 54°C-on közepesen sütve az ajánlott. Sütés után meleg helyen pihentetjük, sózzuk, borsozzuk.

Pisztácia kruszta elkészítés:

Álló mixerben jól összeaprítjuk a hozzávalókat. Tálalás előtt a húst beleforgatjuk.

Gesztenyés zeller püré elkészítés:

A zellert és a gesztenyét, külön-külön sós vízben megfőzzük. Főzőlé nélkül összeöntve lepürésítjük, vajjal kikeverjük. Amennyiben túl sűrű tejjel hígítsuk.

Cseresznyés pecsenyelé elkészítés:

A csontokat jó alaposan megsütjük, majd hidegvízbe feltesszük főni a pucolt répával és hagymával. 4-5 órát gyöngyözve főzzük, leszűrjük, majd visszaforraljuk pár decinyire. Keményítővel mártás állagúra sűrítjük, majd tálalás előtt a felezett cseresznyét is beleforraljuk.

Kapcsolódó termékek

Nescafé Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato

Teljes tejpor koffeinmentes azonnal oldódó kávéval

16 db 99,2 g

1699-

2200-

Epres ízesítésű csokoládé pasztilla

Csz.:123457

Tejcsokoládé (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin, aroma: vanília), Puffasztott rizs 11% [rizsliszt, cukor, malátakivonat (árpa), só, stabilizátor: E170i, növényi olaj: repce, emulgeálószer: szójalecitin], Aroma: eper, Tejcsokoládé: kakaó szárazanyag legalább 35%.

899-

1150-

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból