Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel
Hozzávalók: 2 rúd vanília 500 gr tej 500 gr tejszín 200 gr tojássárgája 160 gr kristálycukor 2-3ek.kristálycukor 300g friss bogyós gyümölcs vegyesen (opcionális) 50g aszalt áfonya 50g aszalt eper 50g aszalt szeder Elkészítés: A tejet és a tejszínt a vanília rúd kikapart magjaival felfőzzük. Habüstben a cukorral felhabosítjuk a tojássárgáját, majd a tűzről levett, kicsit […]
Hozzávalók:
2 rúd vanília
500 gr tej
500 gr tejszín
200 gr tojássárgája
160 gr kristálycukor
2-3ek.kristálycukor
300g friss bogyós gyümölcs vegyesen
(opcionális)
50g aszalt áfonya
50g aszalt eper
50g aszalt szeder
Elkészítés:
- A tejet és a tejszínt a vanília rúd kikapart magjaival felfőzzük.
- Habüstben a cukorral felhabosítjuk a tojássárgáját, majd a tűzről levett, kicsit visszahűlt tejes alaphoz keverjük. Amennyiben aszalt gyümölcsökkel gazdagítjuk, ezeket szórjuk először sütőformák aljába, majd osszuk el a brulée alapot rajtuk (lehetőleg teljesen fedje az aszalványokat).
- 90-100°C-ra előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva 40-50 percig süssük.
- Sütés után, minimum pár órára a formákat hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk egyenletesen a tetejüket cukorral, majd szakács fáklyával megkaramellizáljuk.
- A megmosott gyümölcsöket a tetejükre tálaljuk.