Creme Bruleé erdei gyümölcsökkel

Hozzávalók: 2 rúd vanília 500 gr tej 500 gr tejszín 200 gr tojássárgája 160 gr kristálycukor 2-3ek.kristálycukor 300g friss bogyós gyümölcs vegyesen (opcionális) 50g aszalt áfonya 50g aszalt eper 50g aszalt szeder Elkészítés: A tejet és a tejszínt a vanília rúd kikapart magjaival felfőzzük. Habüstben a cukorral felhabosítjuk a tojássárgáját, majd a tűzről levett, kicsit […]

Hozzávalók:

2 rúd vanília
500 gr tej
500 gr tejszín
200 gr tojássárgája
160 gr kristálycukor
2-3ek.kristálycukor
300g friss bogyós gyümölcs vegyesen

(opcionális)
50g aszalt áfonya
50g aszalt eper
50g aszalt szeder

Elkészítés:

  1. A tejet és a tejszínt a vanília rúd kikapart magjaival felfőzzük.
  2. Habüstben a cukorral felhabosítjuk a tojássárgáját, majd a tűzről levett, kicsit visszahűlt tejes alaphoz keverjük. Amennyiben aszalt gyümölcsökkel gazdagítjuk, ezeket szórjuk először sütőformák aljába, majd osszuk el a brulée alapot rajtuk (lehetőleg teljesen fedje az aszalványokat).
  3. 90-100°C-ra előmelegített sütőben, vízfürdőbe állítva 40-50 percig süssük.
  4. Sütés után, minimum pár órára a formákat hűtőbe tesszük. Tálalás előtt megszórjuk egyenletesen a tetejüket cukorral, majd szakács fáklyával megkaramellizáljuk.
  5. A megmosott gyümölcsöket a tetejükre tálaljuk.

Kapcsolódó termékek

Nescafé Dolce Gusto Cortado Espresso Macchiato

Teljes tejpor koffeinmentes azonnal oldódó kávéval

16 db 99,2 g

1699-

2200-

Epres ízesítésű csokoládé pasztilla

Csz.:123457

Tejcsokoládé (cukor, kakaóvaj, teljes tejpor, kakaómassza, emulgeálószer: szójalecitin, aroma: vanília), Puffasztott rizs 11% [rizsliszt, cukor, malátakivonat (árpa), só, stabilizátor: E170i, növényi olaj: repce, emulgeálószer: szójalecitin], Aroma: eper, Tejcsokoládé: kakaó szárazanyag legalább 35%.

899-

1150-

Receptek

Diós gombóc gombamártással

Tovább

Krémsajtos terrine gesztenyével

Tovább

Sáfrányos kagylóleves

Tovább

Bélszín steak „wellington” gomba ragus vajas kosárban kelbimbóval

Tovább

Blini snidlinges tejföllel

Tovább

Bárány csülök, magvas, narancsos tabuleval (menta, koriander)

Tovább

Áfonyás kalács

Tovább

Szarvasgerinc pisztáciás-petrezselymes krusztával, gesztenyés zeller pürével és cseresznyés pecsenyelével

Tovább

Panettone narancsos mascarpone habbal, bazsalikom „pesto”-val

Tovább

Sertésszűz, édeskömény veloutéeval, céklás rizottóval

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból