Áfonyás kalács
Hozzávalók: 1000 gr bl55 liszt 200 gr kristálycukor 300 gr víz 200 gr tojás 50 gr élesztő 30 só 250 gr vaj 200g aszalt áfonya Elkészítés: Az élesztőt a vízben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a többi összetevővel lágy tésztává gyúrjuk. Kelesztjük 2 órát, majd átgyúrjuk. 1.5 óra további kelesztés után ismét átgyúrjuk, és kivajazott sütőformába […]
Hozzávalók:
1000 gr bl55 liszt
200 gr kristálycukor
300 gr víz
200 gr tojás
50 gr élesztő
30 só
250 gr vaj
200g aszalt áfonya
Elkészítés:
- Az élesztőt a vízben kevés cukorral felfuttatjuk, majd a többi összetevővel lágy tésztává gyúrjuk.
- Kelesztjük 2 órát, majd átgyúrjuk. 1.5 óra további kelesztés után ismét átgyúrjuk, és kivajazott sütőformába tesszük.
- 30 perc pihentetés után 160°C-os sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.