A legjobb hamburger ismérvei
Ma már mindenki ismeri a hamburgereket. Na most itt nem feltétlen arra gondolunk, amit a nagy gyorsétterem láncokban lehet vásárolni, hanem a mondjuk kézművesebb helyeken kapható példányokra. Jártunk már úgy mindannyian, hogy belefutottunk egy olyan hamburgerbe, ami nem annyira finom. Na most összeszedtünk 3 ismérvet, amitől igazán jó egy hamburger.
Első ilyen a házi buci. Rengeteget számít, mégis kevesen gondolnak erre. Fényes tetejű, szezámmaggal megszórt, ízében tökéletesen kiegészíti a többi alkotóelemet.
Természetesen az egyik legfontosabb a húspogácsa. Nagyon fontos, hogy ne legyen túlsütve, mert akkor minden szaftját, igazi zamatát elveszíti, mégis rengeteg helyen túlsütik. Legjobb, ha 1-1 percig sül mindkét oldala, majd rákerül a sajtszelet és fedő alatt így még 1 percig sül. Így megmarad a hús íze és nem lesz kiszáradva.
Vannak még olyan összetevők, amik apróságnak tűnnek, de sokat adnak hozzá a hamburgerünk ízéhez. Ilyen például a savanyított hagyma, amit nagyon könnyű elkészíteni, mégis sokszor kimarad. Pedig már a megjelenése is gusztusos a maga rózsaszínes kinézetével.
Kifejezetten javuló tendenciát láthatunk egyébként például a Sound-on, Szigeten és VOLT fesztiválon felvonultatott hamburgerek hadában. Évről évre egyre több és jobb minőségű hamburgereket kaphatunk, így már ki sem kell menni a fesztiválról ahhoz, hogy egy igazán jót együnk.