kínai paprikás csirke

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 3 kisebb kaliforniai paprika (piros, zöld, sárga)
  • 3 újhagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál rizsborecet

A páchoz:

  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál olaj

A sütéshez:

  • olaj
Elkészítési idő 50 perc + a pácolási idő
Adag 4 főre

Kínai paprikás csirke

Összekeverjük a pác hozzávalóit, és a vékony csíkokra vágott húst legalább 1 órát állni hagyjuk benne. A sárgarépát julienne-re, a paprikát vékony, hosszúkás csíkokra, a hagymát hosszában négybe vágjuk. Serpenyőben külön-külön, nagy lángon, mindegyik előtt olajat öntve megpirítjuk a zöldségeket, és félretesszük. A csirkét a megüresedett edényben, szintén nagy lángon megsütjük. A cukrot, az ecetet és a keményítőt hozzáadjuk, átforgatjuk. Beleszórjuk a zöldségeket, majd kisebb lángon addig kevergetjük az ételt, amíg be nem sűrűsödik.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból