Hozzávalók
A töltelékhez:
A sütéshez:
A tálaláshoz:
Töltött mangalicaszűz szarvasgombával
A töltelékhez megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk a csiperkét meg a kétféle hagymát. A diót durvára daraboljuk. Az olívaolajon megdinszteljük a hagymákat, hozzáadjuk a gombát, majd pár perc párolás után a diót is. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ízesítjük a lereszelt szarvasgombával, az aprított petrezselyemzölddel és kakukkfűvel.
A szűzpecsenyét lehártyázzuk, a közepére éles késsel nyílást vágunk. A tölteléket zacskóba töltjük, a végére nagyobb lyukat vágunk, és a két végéről a felszúrt húsba töltjük. A szűzpecsenyét bedörzsöljük sóval és borssal, majd a serpenyőben felhevített olívaolajon körbepirítjuk. A zsiradékkal együtt hőálló edénybe tesszük, rozmaringágakat dobunk mellé, és előmelegített, 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Pár percig hűlni hagyjuk, majd szeletelve, tetszőleges körettel tálaljuk. Ízlés szerint reszelhetünk rá kevés szarvasgombát is.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból