Hozzávalók

  • 1 db bőrös malaccomb
  • 1 db narancs
  • 2 szál rozmaring
  • 60 dkg apróbb szemű burgonya
  • sertészsír

KOMPÓT HOZZÁVALÓK:

  • 1,5 dl friss narancslé
  • 1,5 dl víz
  • 1/2 dl almaecet
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 szál rozmaring
  • 4 db mandarin
  • 4 db narancs
  • 2 db grépfrút
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4 fő

Ropogós malaccomb, parázsburgonyával, rozmaringos citrussalátával

A narancslevet vízzel, cukorral, ecettel és a rozmaringlevelekkel sziruposra főz­zük.

A gyümölcsöket a fehér részük nél­kül cikkekre vágjuk, ráöntjük a szirupot és hagyjuk kihűlni. A malaccombot sóval bedörzsöljük és egy órát állni hagyjuk. Tepsibe tes­szük, kevés vizet öntünk alá, és 140 °C-os sütőben 2-2,5 óra alatt puhára sütjük. A sütő hőfokát 230 °C-ra emeljük és a malac bőrét ropogósra sütjük.

A rozma­ringleveleket finomra vágjuk, összekever­jük reszelt narancshéjjal és kevés sóval. A tisztított burgonyát sós vízben meg­főzzük, kiszedjük a vízből, hogy ne puhul­jon tovább, majd forró zsíron megpirítjuk. A szeletelt malacot megszórjuk a naran­csos rozmaringgal, majd kompóttal és burgonyával tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból