Aszalványok nassoláshoz
A téli időszakban kevesebb friss gyümölcs érhető el, ilyenkor a vásárlói érdeklődés erősödik az aszalványok iránt
A téli időszakban kevesebb friss gyümölcs érhető el, ilyenkor a vásárlói érdeklődés erősödik az aszalványok iránt. Az aszalás során a gyümölcs elveszíti víztartalmának és tömegének nagy részét. Optimális esetben az aszalt gyümölcshöz nem adnak cukrot, tartósítószert, sem adalékanyagot, éppen ezért a fogyasztásuk egészséges.
Aszalt gyümölcsöket bárki fogyaszthat, számos élettani előnye van ilyenkor ezeknek. A tartósítási technológia révén megőrzik az eredeti gyümölcs aromáját, valamint vitamin- (pl. karotin, B1, B2-vitamin, niacin, C-vitamin) és ásványi anyag- (pl. kalcium, kálium, vas, réz) tartalmának nagy részét. Ráadásul magas a rosttartalmuk, ami segíti a jobb emésztést.