Zöldséges-kókusztejszínes pulykamell párolt rizzsel

Hozzávalók

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • frissen őrölt bors
  • kevés kókuszolaj
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 kisebb brokkoli
  • 5 dkg mazsola
  • 4 dl kókusztejszín

A körethez:

  • 25 dkg rizs
  • kevés kókuszolaj

A tálaláshoz:

  • petrezselyemzöld
  • 1/4 lila hagyma
Elkészítési idő 50 perc
Adag 4 főre

Zöldséges-kókusztejszínes pulykamell párolt rizzsel

A húst kisujjnyi csíkokra metéljük. Kevés felhevített kókuszolajon átpirítjuk, közben sózzuk és borsozzuk, majd készre sütjük. A zsiradékból kiszedve félretesszük.

A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát apró kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A visszamaradt zsiradékon illatosra futtatjuk a zúzott fokhagymát, majd rögtön hozzáadjuk az előkészített zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc sütés után felöntjük a kókusztejszínnel. Készre pároljuk, a főzési idő vége felé beleszórjuk a mazsolát, végül beleforgatjuk a húscsíkokat is.

A körethez kevés kókuszolajon 1 percig pirítjuk a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű rizzsel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon puhára főzzük.

A zöldséges-kókusztejszínes ragut a párolt rizzsel körítve, durvára darabolt petrezselyemzölddel és aprított lila hagymával meghintve tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból