Hozzávalók
A körethez:
A tálaláshoz:
Rozmaringos fogas citromágyon petrezselymes burgonyával, párolt sárgarépával
A fogast 2-3 cm-enként beirdaljuk, kívül-belül sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük a megpucolt, zúzott fokhagymával. A hasüregébe töltjük a megmosott, lecsepegtetett rozmaringot és a felkarikázott citromot. Nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat, majd kis lángon, oldalanként 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük a halat.
Közben a körethez megtisztítjuk a zöldségeket, a burgonyát nagyobb kockákra, a sárgarépát kisujjnyi hasábokra vágjuk. Külön lábasban, enyhén sós vízben mindkettőt megfőzzük, leszűrjük. Külön serpenyőben, kevés vajon mindkettőt átforgatjuk, közben aprított petrezselyemzölddel ízesítjük.
A tálaláshoz hosszúkás tálon citromkarikákból „ágyat” készítünk, ráfektetjük a fogast. Szeletelt lime-mal, friss rozmaringágakkal, idénygyümölccsel díszítjük, frissen facsart citromlével meglocsoljuk. A párolt burgonyával és sárgarépával körítve kínáljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból