halászlé recept

Hozzávalók

Az alapléhez:

  • 600 g halszelet (busa, ponty, amúr),
  • 1 db TV paprika
  • 2 db paradicsom
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fekete bors (egész)
  • 7 púpozott teáskanál fűszerpaprika
  • 3 teáskanál só
  • 1,1 l víz

A befejezéshez:

  • 0,5 l víz
  • 400 g halfilé – ponty
Elkészítési idő 90 perc
Adag 4 főre

Halászlé

Az összetevőket alaposan megtisztítjuk, majd felaprítjuk a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát. A halszeleteket, a zöldségeket, valamint az összes fűszert egy lábasba tesszük, és felöntjük a vízzel. Lefedjük a lábast, ezután közepes hőfokon kb. 3/4 óra alatt teljesen szétfőzzük az összetevőket.

Paradicsompasszírozón átpasszírozzuk az alapot, visszatöltjük a lábasba. A befejezéshez való halfilét csíkokra szeleteljük. Beletesszük a halfilét az átpasszírozott alapba, öntünk rá vizet, ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a halfilé puhára nem fő – kb. 10 perc.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból