Hozzávalók
A tésztához:
A mázhoz:
A díszítéshez:
Mézeskalács
A liszteket, a porcukrot, a fűszereket, a sót és a szódabikarbónát nagyobb tálba szitáljuk. A mézet a vajjal meglangyosítjuk, a tojást villával elkeverjük. A lisztet, a mézes vajat és a tojást alaposan összedolgozzuk. A tésztát folpakkal letakarva néhány órára hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 190 fokra. 2 tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztát sütés előtt lisztezett deszkán alaposan átgyúrjuk, és kb. 4 mm-esre nyújtjuk. Tetszőleges mintákat szaggatunk belőle, a sütőpapíros tepsikre sorakoztatjuk, és 8-10 perc alatt halványbarnára sütjük.
A mázhoz habverővel keverni kezdjük a tojásfehérjét, közben apránként belekanalazzuk a cukrot, és a keményítőt, valamint a citromlevet is hozzáadjuk. Amikor a massza kifehéredik, és sűrűbb, de kenhető állagú lesz, akkor van készen. (Ha túl sűrű lenne, pár csepp vízzel hígíthatjuk.) A kihűlt kekszeket vékonyan megkenjük mázzal, és tetszőlegesen díszítjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból