Hozzávalók
A homárhoz:
A garnélához:
A tonhalhoz:
Karácsonyi menü – Hidegtál tenger gyümölcseiből
Az élő homárokat forrásban lévő vízbe dobjuk 8 percre, majd jeges vízbe téve visszahűtjük, hogy megszakadjon a főzési folyamat.
Nagykéssel félbevágjuk hosszában, eltávolítjuk az emésztőrendszerét, belsőségeket.
Az ollókat megtörjük óvatosan és egészben kivesszük a húst. A lábakból és a karokból pálcikával kipiszkáljuk a húst. Az avokádót szeletekre, a papayát kockára vágjuk.
A tojások sárgájából, a kétféle olajjal majonézt készítünk, amelyet dijoni mustárral, narancslével, apróra vágott tárkonnyal és kevés sóval ízesítünk.
A salátalevelekkel és a gyümölcsökkel összeforgatjuk, a tetejére tesszük a homár húst.
A curry pasztát lepirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és összefőzzük. A tűzről lehúzva beletesszük a rákokat, ízesítjük lime lével, és a fűszernövények leveleivel.
A tortilla-ból cikkeket vágunk, fém csőre feltekerjük – sajtosroló sütő vagy vágassunk 15 cm-es darabokat szaküzletben – majd bevizezzük, hogy összetapadjon és bő olajban ropogósra sütjük.
A vörös tonhalat a többi hozzávalóval apróra vágjuk, ízesítjük sóval, lime lével és a kihűlt tekercsekbe töltjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból