Hozzávalók

  • 60 dkg nyelvhal filé
  • 30 dkg vaj
  • 2 db citrom
  • 1 csokor snidling
  • 0,6 kg francia apró szemű burgonya
Elkészítési idő Kb. 60. PERC
Adag 4 főre

Karácsonyi menü – Serpenyőben sült nyelvhal burgonyával és citromos-petrezselymes barna vajjal

A vajból 25 dkg-ot lassan elkezdünk melegíteni, figyelve rá nehogy megégjen.

Először az folyadék fog elfőni belőle, majd a vajban található cukor elkezd karamellizálódni édeskés ízt és barna színt kölcsönözve a tiszta vajnak. A tűzről lehúzva, megvárjuk míg leülepszik, majd textilpelenkán leszűrjük.

Beleöntjük egy akkora serpenyőbe, amibe az összes halfilé egyszerre belefér. Belecsavarjuk a citromok levét, amit előzőleg vékonyan meghámoztunk és a héját metéltre vágtunk. Belefektetjük a halakat és közepes lángon pár perc alatt készre „főzzük.”A tűzről lehúzva, megszórjuk a citromhéjjal és az apróra vágott snidlinggel.

Vajas főtt burgonyával tálaljuk.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból