Hozzávalók
Karácsonyi menü – Serpenyőben sült nyelvhal burgonyával és citromos-petrezselymes barna vajjal
A vajból 25 dkg-ot lassan elkezdünk melegíteni, figyelve rá nehogy megégjen.
Először az folyadék fog elfőni belőle, majd a vajban található cukor elkezd karamellizálódni édeskés ízt és barna színt kölcsönözve a tiszta vajnak. A tűzről lehúzva, megvárjuk míg leülepszik, majd textilpelenkán leszűrjük.
Beleöntjük egy akkora serpenyőbe, amibe az összes halfilé egyszerre belefér. Belecsavarjuk a citromok levét, amit előzőleg vékonyan meghámoztunk és a héját metéltre vágtunk. Belefektetjük a halakat és közepes lángon pár perc alatt készre „főzzük.”A tűzről lehúzva, megszórjuk a citromhéjjal és az apróra vágott snidlinggel.
Vajas főtt burgonyával tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból