Hozzávalók
A quiche-hez:
A töltelékhez:
Karácsonyi menü – Bárány csülök, parajos quiche-el
A báránycsülköt bedörzsöljük sóval, majd szőlőmag olajon körbepirítjuk, kiszedjük a lábosból és félretesszük.
A zöldségféléket felszeleteljük és a visszamaradt zsiradékban aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a csülköket, felengedjük alaplével és fedő alatt kis lángon puhára pároljuk, kiszedjük, és a szószt leszűrjük, amit két deciliterre redukálunk, majd hozzáöntjük a sört és összeforraljuk. Kevés hideg vajjal sűrítjük.
Vajat elmorzsoljuk a liszttel, sóval. Hozzá adjuk a tejet, majd eldolgozzuk. Hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk. 200C-on babbal vagy rizzsel lesúlyozva 12 percig sütjük. Kiemelve a tésztából még rásütünk kb.5 percet.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a tésztába és 160 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból