Hozzávalók
A polentához:
Karácsonyi menü – Borjúkaraj polentával és vajas zöldségekkel
A polentához a vizet sóval és a kakukkfűvel felfőzzük, majd fedő alatt állni hagyjuk 10 percig.
Beleszűrjük a thermomixbe, hozzáadjuk a darát és 80 fokon, közepes fordulaton 15 percig készítjük. Hozzáadunk vajat és reszelt parmezánt, amivel nagy fordulaton krémesre keverjük.
A zöldségeket vaj és alaplé fele-fele keverékén pár perc alatt megpároljuk, majd sózzuk enyhén borsozzuk.
A borjúkarajt a megsózzuk, majd szőlőmag olajon, a zsályával és fokhagymával együtt mindkét felén elősütjük. 160 fokos sütőben 8 perc alatt megsütjük, majd vajat teszünk a tetejére és a köretekkel együtt tálaljuk.
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból