Hozzávalók

  • 80 dkg marha rostélyos
  • 0,15 dkg füstölt húsos szalonna
  • 0,25 kg shalott hagyma
  • 0,25 kg apró szemű csiperke
  • 8 szál bébi sárgarépa
  • 0,5 kg francia apró szemű burgonya
  • 0,2 l borjú jus
  • 0,6 l száraz vörösbor
  • Szőlőmag olaj
  • Bors
Elkészítési idő Kb. 45 perc
Adag 4 főre

Karácsonyi menü – Boeuf Bourguignon

A szalonnát hasábokra vágjuk, kipirítjuk, félretesszük.

A zöldségféléket külön-külön közepes lángon, kevés szőlőmag olajon megpirítjuk és félretesszük. A vörösbort kb másfél deciliterre visszafőzzük és összemelegítjük a jus-vel, majd beletesszük a zöldségféléket és pár perc alatt visszamelegítjük.

A burgonyát a héjában sütőbe tesszük meglocsoljuk szőlőmag olajjal és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.

A marharostélyost négy szeletbe vágjuk, majd serpenyőben a kívánt állagúra sütjük, vajazzuk, sózzuk és borsozzuk.

Tálalásnál nagyobb darabokra vágjuk, a zöldségekkel és a szalonnával megszórva tálaljuk.

Receptek

MUGHLAI GYÖMBÉRES CSIRKE

Tovább

SARMALE

Tovább

SAVANYÚ KÁPOSZTA BORDÁCSKÁVAL

Tovább

MILÁNÓI RIZOTTÓ VELŐS CSONTTAL

Tovább

Uzbek plov

Tovább

Zachtgegaarde Hollandse kalfswang

Tovább

Terre & mer

Tovább

SVIČKOVA

Tovább

Stoofvlees

Tovább

Fiaker-Gulasch

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból