Hozzávalók
Éjféli falatkák: Sült marhaszelet parmezán kosárban
A parmezános kosárkákhoz:
Béleljen ki két tepsit sütőpapírral. Egyenletesen szórja a parmezánt a sütőpapírra úgy, hogy kb. 4 db 15 cm átmérőjű körformát kapjon. Előmelegített sütőben süsse a parmezánt (felső és alsó lángon) kb. 8-10 percig 200 °C fokon. Ezt követően vegye ki a tepsiket a sütőből, hagyja a sajtos karikákat állni egy picit, majd egy palcsintafordító vagy húslapát segítségével tegye őket kis edényekbe, és finoman nyomkodja le őket. Hagyja állni őket, míg megkeményednek.
A tartármártáshoz:
Aprítsa fel a tojást, a kis fej vöröshagymát, a petrezselymet és a csemege uborkát finomra. Keverje simára a majonézzel, a citromlével, és a mustárral, ízestítse sóval-bossal, majd tegye a hűtőbe.
Öblítse le a salátakeveréket, itatgassa le a vizet róla, majd helyezze a parmezán kosárkákba. Rozetta alakban helyezzen a kosárkákba két szelet sült marhahúst. Vágja ketté a mini paradicsomokat, szeletelje vékony gerezdekre a lila hagymát, majd ossza el a zöldségeket egyenlő mennyiségben a parmezános kosárkákban. Díszítse a kreációt tartármártással, majd ezt követően tálalja!
Iratkozz fel a hírlevélre!
Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.Igényelj METRO kártyát
A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.metro.hu
Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.
Meríts ötleteket friss katalógusainkból