Kreatív szalvétahajtogatási technika
Az ünnepien megterített asztal a házigazda ismertetőjele. Tedd le az ünnepi asztalra a saját névjegyedet, és tálald a különlegesen finom menüt méltó asztali környezetben.
Az alkalomhoz illő, tökéletesen egységes hatás garantálja vendégeid számára a tökéletes hangulatot, amelyben jól érzik magukat és jóízűen fogyasztják a válogatott ínycsiklandó finomságokat. Sokféle módja létezik az asztali dekoráció készítésének, de a kompozíció összhatásának mindig egységesnek és kiegyensúlyozottnak kell lennie. Tehát például: a letisztult geometriai alakzatok nem annyira passzolnak a romantikus rózsás motívumhoz, viszont nagyon elegánsan mutatnak egy tiszta fehér abroszon egy csokor karcsú kála társaságában.
Néhány aranyszabály az ünnepi asztalterítéshez
• Bármi is legyen az alkalom, az elegáns asztalterítő és szalvéták elengedhetetlen kellékei az ünnepien megterített asztalnak. Mindkettő lehet ugyanolyan színű, de lehetnek szándékosan eltérő színűek is a kontrasztos hatás elérése érdekében.
• Az asztalnak nem szabad roskadoznia! A vendégeknek mindig legyen elegendő helyük mozogni, az üresen maradt hely tökéletes az asztali dekoráció elhelyezésére.
• A kevesebb gyakran több – igaz ez a színpalettára és az asztal megvilágítására is. Kevéske fényvilágítás kellemes hangulatot teremt. A gyertyaláng tovább fokozza az üneppies, vidám légkört.
• Olyan dekorációs témakört válasszon, amelyben minden dekoratív elem koordinálva van. Az olyan szétszórható díszítőelemek, mint a csonthéjasok, magvak, virágok vagy a csilipaprika héj érzéki benyomást keltenek.
A kreatívan összehajtogatott szalvéták stílusos módon üdvözlik a vendéget az asztalnál. Az alábbiakban bemutatjuk azt a kézi hajtogatási technikát, aminek segítségével csodálatosan figyelemfelkeltő asztali dekorációt készíthet!
1. 2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.