Nem csak a karácsonyi sütibe jó a gyömbér
Egyre többen tudnak arról, hogy milyen sokoldalú növény a gyömbér, sokan továbbra is csak a karácsonyi sütik fűszereként használják. Pedig célszerű lehetőség szerint minél gyakrabban használni a gyömbért, mert nagyszerű természetes gyógynövény.
Amellett, hogy a gyömbér A, C, E és B vitaminban gazdag, sok egyéb ásványt és nyomelemet tartalmaz, így magnéziumot, foszfort, káliumot, nátriumot, vasat vagy éppen cinket.
A gyömbér görcsoldó, hányingercsökkentő, gombaölő, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő, antibakteriális, vírusellenes és köhögéscsillapító hatás is ismert.
Ezek mellett a kutatások azt mutatják, hogy rendszeres fogyasztása féken tartja a cukorbetegséget, javítja a szív egészségét, enyhíti a menstruációs fájdalmakat, csillapítja az ízületi gyulladás okozta fájdalmat és enyhíti a migrént is. Kutatások szerint egyes ráktípusok elleni küzdelemben is hasznos lehet.
Isteni gyömbéres receptekért nézze át recepjeinket ITT!