halnyársfalat

Hozzávalók

  • 2 tisztított aranydurbincs (kb. 60 dkg)
  • száraz fehérbor
  • 10-12 koktélparadicsom
  • 10-15 szem fekete és zöld olajbogyó
  • néhány friss kakukkfűág
  • néhány szál petrezselyemzöld
  • frissen őrölt tarka bors
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál olívaolaj

A tálaláshoz:

  • citrom
Elkészítési idő 40 perc
Adag 2 személyre

Halnyársfalat

A halat kifilézzük, minden filét 2-3 keskeny, hosszú csíkra vágunk. Enyhén sós, borral ízesített vízben pár percig pároljuk, majd lecsepegtetjük.

A zöldfűszereket apróra vágjuk, alaposan összekeverjük a vajjal és az olívaolajjal, ízesítjük sóval és tarka borssal. A hús egyik végébe bambuszpálcát szúrunk, majd tetszőlegesen paradicsomot és/vagy olajbogyót húzunk rá, végül a hal másik végével zárjuk a nyársat. A falatokat szépen tányérra rendezzük, végül a fűszeres vajjal és citromlével meglocsolva tálaljuk.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból