zöldséges_polip

Hozzávalók

  • 2 kg polip
  • 2 vöröshagyma
  • 80 dkg burgonya
  • 2 sárgarépa
  • 2 zöldpaprika
  • frissen őrölt bors
  • frissen facsart citromlé
  • 1,5 l húsalaplé

A tálaláshoz:

  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld
Elkészítési idő 75 perc
Adag 4 főre

Zöldséges polip

Nagy edényben enyhén sós vizet forralunk, és beletesszük az előkészített polipot. 30 percet főzzük, majd adunk hozzá borsot, citromlevet, beledobjuk az egyik, egészben hagyott vöröshagymát, és készre főzzük a polipot. Közben az alaplében puhára pároljuk a kockákra vágott krumplit, répát, zöldpaprikát és a másik, nagyobb darabokra vágott hagymát. Amikor minden kész, tálba rakjuk a megtisztított, darabokra vágott polipot és a leszűrt zöldségeket. Petrezselyemmel ízesített olívaolajban az egészet átforgatjuk, és tálaljuk.

Receptek

Bacalhau confitado

Tovább

BoLuo gulao xiaqiu

Tovább

Hotate no saute

Tovább

Terre & mer

Tovább

Éjféli falatkák: alufóliában sült krumpli garnélarákkal és céklával

Tovább

Gratinált osztriga pezsgőhabbal

Tovább

Rákos-marhás kenyérfalatkák

Tovább

A homár feldarabolása

Tovább

Pontykrém wrapban

Tovább

Ponty zöldségcsíkokkal

Tovább

Iratkozz fel a hírlevélre!

Értesülj elsőként a METRO legújabb ajánlatairól.

Igényelj METRO kártyát

A bevásárlás igazi élménye, lépje be egy új világba, ahol sose fogynak el az akciók.

metro.hu

Látogasson el weboldalunkra friss ajánlatainkért.

Meríts ötleteket friss katalógusainkból